torsdag 3 juni 2010

157

Med 50 timmar kvar till start sprang jag min sista runda innan Stockholm Marathon. Med risk att framstå som fånig sprang jag samma tre varv på totalt 4,2 kilometer som jag gjorde inför både Kungsholmen runt och Göteborgsvarvet. Nu försökte jag hitta den tänkta marafarten, lite lugnare i början och lite snabbare mot slutet utan att spurta. Varvtiderna blev 7:06, 6:57 och 6:47, totaltiden 20:50. På lördag gäller tio gånger längre sträcka och tio gånger längre tid (och gärna tio grader svalare). Fast det är osannolikt att jag skulle kunna disponera ett helt maratonlopp lika väl.

Efter lunch åkte jag till Slussen för att möta Anita. Hon flyttade till Kalifornien på 1960-talet och sprang sitt första maratonlopp för snart 30 år sedan, men det här är första gången hon springer Stockholm Marathon. På väg mot Östermalms IP för att hämta våra nummerlappar delade jag med mig av några erfarenheter som jag tyckte kunde vara bra att känna till.

Stockholm Marathons Expo är inte särskilt imponerande. Förutom att hämta nummerlapp och seeda om mig till startgrupp C gjorde jag bara ett inköp – samma som varje år, fast dyrare för varje gång – en startplats till nästa års lopp. Sedan gick jag mest runt och tittade och pratade med några av utställarna. Tips: Man kan köpa Marathon & Löpning för 50 kr av Svenska Marathonsällskapet (ordinarie pris 129 kr).

Efter drygt en timme lämnade jag Danicahallen 845 kronor fattigare. Ute på Östermalms IP började saker hamna på plats, och det är väl bara att glädjas åt att pengarna går till en välfungerande organisation. Samt ännu en tröja i funktionsmaterial.

7 kommentarer:

 1. Jag undrar lite över avstavningen/sär skrivningen där. Visst brukar man i vardagstal säga "mara", men "mara thon"? Tonfisk, eller? Ytterligare en god anledning för mig att inte springa loppet, tack för den!

  SvaraRadera
 2. Jag blev också lite förvånad över den grafiska lösningen. Men hade du övervägt att springa nästa år om tröjan varit snyggare? Varför alltid tröjor förresten, varför inte en mara-thong?

  SvaraRadera
 3. Det är klart som fan att jag inte hade tänkt springa något jävla maraton! Vad tror du?! Är du skåning eller är du bara dum?!

  Och ja, varför inte en mara-thong? Kul att se skinkorna på alla som tränar till det där loppet.

  SvaraRadera
 4. Jag väljer att tolka ditt utbrott som en följd av den frustration du känner över att du innerst inne egentligen själv vill springa. Håll inte tillbaka! Något slags skåning är jag, men förhoppningsvis åtminstone normalbegåvad.

  SvaraRadera
 5. Ursäkta utbrottet, it's a mara thing.

  SvaraRadera
 6. Blodsugarna badar i cash 845 kr. Är helt galet. Blir blocket nästa år.;)

  SvaraRadera
 7. Tillgång och efterfrågan. När loppet är fulltecknat ett halvår i förväg så kan man sätta nästan vilket pris man vill.

  SvaraRadera