lördag 14 april 2012

Två veckor till tävlingspremiär (272 dagar)

Om två veckor är jag i Oslo. Tävlingssäsongen inleds då med Sentrumsløpet — för nionde året i rad! Jag brukar inte känna mig särskilt väl förberedd inför årets första tiokilometerslopp, och det gäller nog även det här året.

Flera år har jag åkt till Norge utan särskilt många mil i benen. I år har jag förvisso hunnit med några längre pass och tror mig därmed redan ha hyfsad uthållighet, men jag vet inte alls hur jag ligger till när det gäller snabbhet.

Den här våren handlar egentligen mycket om just snabbhet. Dels skulle det vara trevligt att göra ett något bättre resultat på Sentrumsløpet än de drygt 41 minuterna som jag landat på de senaste åren, och tre veckor senare ska jag ju ge mig på distansen 5 kilometer när jag springer Skärholmsloppet. Det är svårt att veta vad jag kan nå för tid den distansen, men jag vill väldigt gärna vara under 19 minuter.

För att testa formen får jag väl antingen springa ett testlopp på några kilometer eller springa några halvlånga intervaller på Kärrtorps IP. Jag är speciellt nyfiken på hur jag skulle klara några åttahundringar.

2 kommentarer:

  1. Om du fixar 41-minuter och 19 minuter med din träningsmängd kommer jag bli mycket imponerad!

    Jag hoppas verkligen att du gör det för jag tycker det skulle vara så häftigt om du gjorde det. Just på grund av din begränsade träningsmängd :-).

    Kör hårt Morgan!!

    SvaraRadera
  2. Jag hade faktiskt inte mer träning när jag sprang Sentrumsløpet de två senaste åren, bara drygt 20 pass under årets fyra första månader (även om det inkluderade lite intervallträning i gott sällskap inomhus förra vintern). Men ska jag ligga kvar på de resultaten eller bli bättre så måste jag träna mer.

    SvaraRadera