lördag 20 november 2010

NYC Marathon 2010: Queens & Queensboro Bridge

I Queens började jag oroa mig över att jag var för snabb. Jag var inte rädd att jag hade öppnat för hårt för att orka hela vägen, men jag hade sagt till min flickvän att jag förmodligen skulle nå Manhattan efter 2-2,5 timmar. När jag tittade på klockan fick jag för mig att jag kanske skulle anlända före utsatt tid.

Massa saker fick mig att le. Skyskrapor vi sett tidigare under loppet dök upp igen, fast betydligt närmare så att man förstod hur långt vi hade sprungit. Framme vid Queensboro Bridge kunde man till vänster se baksidan av de enorma neonbokstäver som stavar Silvercup, och till höger de fyra rödvitrandiga skorstenarna som också syns i min profilbild här på bloggen.

Queens sett från Roosevelt Island våren 2008.

Jag tittar på alla som springer framför mig. De är fortfarande ganska många. Är alla dessa människor bättre än mig? Jag vet att det är nu det brukar bli tungt för många, men jag är fortfarande stark. Jag kollar på klockan igen och upptäcker att den inte längre har koll på avstånd och hastighet. Men tiden stämmer och jag förstår att jag kommer att lämna bron och nå Manhattan efter exakt två timmar.

Skulle man tycka att Queensboro Bridge från 1909 är en tråkig och oansenlig bro jämfört med till exempel Brooklyn Bridge, så vill jag framhålla två av dess styrkor: 59th Street Bridge Song (Feelin' Groovy) med Simon & Garfunkel (Slow down, you're moving too fast!), samt att den leder till Manhattan och ett överväldigande mottagande.


Kommande avsnitt:
1st Avenue & Bronx
5th Avenue & Central Park

Tidigare avsnitt:
Staten Island
Verrazano-Narrows Bridge
Brooklyn

3 kommentarer:

 1. När jag sprang förbi Queensboro Bridge och de fyra rödvitrandiga skorstenarna som syns på bilden tänkte jag att de har figurerat och spelat en avgörande roll i en film men, jag har inte kommit på vilken.

  Har du något förslag på vilken film det kan vara. De kanske har varit med i många filmer men den jag tänker på hade skorsstenarna en central roll. Vet du vilken det kan vara?

  MVH

  SvaraRadera
 2. Ja, de är med i Sammansvärjningen (Conspiracy Theory) från 1997. Mel Gibsons karaktär i filmen har fragmentariska minnesbilder där dessa skorstenar förekommer, och han tvingas också återvända till platsen.

  Det finns säkert fler filmer där de förekommer, men jag kommer inte på någon just nu. Någon annan som vet?

  SvaraRadera
 3. Tack Morgan!
  Jag gått och grunnat på det där i två veckor!

  Skall bli kul att följa kommande inlägg.

  MVH

  SvaraRadera