torsdag 4 november 2010

3

Det regnar i New York. Bra att det inte råkade vara någon av de kommande tre dagarna (då jag ska jogga, lunka och springa), utan min vilodag då mässan med startlappsutdelningen öppnar.

Platsen för mässan innan regnet och tiotusentals löpare anlände.

Jag bestämde mig för att vara på plats tidigt, men redan kort efter öppning fylldes lokalerna med mängder av folk. Det hjälper inte att det är många volontärer bakom borden när man måste gå till så många olika platser innan man är klar. Ett ställe för startlappen, ett annat för att kolla chipet, ett tredje för att få goodiebag och tröja, sedan ytterligare ställen om man ska delta i NYRR 5, International Friendship Run (ännu en tröja i tältstorlek) eller andra aktiviteter.

Alla får påsar.

När jag skulle hämta deltagartröjan stod en man och talade om för folk vad de hade för tröjstorlek. Till mig sa han XS, vilket visade sig vara helt riktigt. Tröjan jag fick till NYRR 5 i storlek S var dock för liten, men jag lyckades byta till en mer passande M.

Störst del av mässgolvet upptas av Asics-butiken som har mängder med plagg och prylar med loppets logga och datum. Jag tittade runt utan att fastna för något. De nyaste skomodellerna fanns visserligen också representerade, men priserna verkade inte vara bättre än i butik. Efter kassalinjen finns det en hel del andra utställare, och hos vissa av dem finns det gratisprylar att hämta.

Jag fick tag på ett par strumpor genom att skriva upp mig på ett nyhetsbrev och en keps för att jag tramsade mig framför en kamera. Det finns också möjlighet att provsmaka de sportdrycker som serveras i samband med loppet, vara med i utlottningar eller snacka om olika lopp med någon av utställarna.

Framför förra årets vinnare eller bara framför en grön vägg?

En av de större utställarna på mässan är Paragon Sports. De delar ut en flyer som erbjuder maratonlöparna en busstur till butiken på 18th & Broadway där de också bjuder på All American Lunch. Efter att ha flummat runt på mässan i två och en halv timme gick jag ut i regnet till en av de väntande bussarna. Lunchen visade sig bestå av pizza, varmkorv, bagel, äpple, banan och vatten.

Paragonbutiken har ett stort utbud och bra priser. Vissa skor och det mesta av kläderna är prisnedsatta med 20%.  Jag provsprang ett par Adidas Adizero Tempo, men det blev inget köp här heller.

Jag är helt vilse i min jakt på lättviktsskor. DS Sky Speed? Adios, Boston eller Tempo? Kinvara? Det enda som hindrar mig från att göra ett riktig klipp är osäkerheten över vad det är jag ska ha. Jag får ge det en ny chans imorgon.

Free stuff samt fredagens jogg, lördagens lunk och söndagens mara.

4 kommentarer:

 1. Det börjar bli dags att gissa ditt resultat...hm kan inte NYC-banan men Stockholm är väl också tuff. Med halvmara och miltiderna du gjort i år borde du krossa 3:30 men jag är osäker på hur mycket långpass du kört?

  Jag gissar ändå på att du springer på 3:24:34 på söndag. Får nog be gästerna på söndag åka hem tidigt så att jag kan bänka mig framför Eurosport...

  SvaraRadera
 2. Några gissningar kommer jag inte själv att ge mig på. Det enda jag kan säga säkert är att jag inte kommer att springa på 3:24:34! En sekund mer än Stockholm Marathon tidigare i år? Bättre koll än så hoppas jag att jag har på upploppet. Fast jag har lika lite långpass i mig som i våras, så det blir nog lite tungt mot slutet.

  SvaraRadera
 3. Ha ha, ber om ursäkt för den fadäsen. Var fick jag att du aldrig gått under 3:30 ifrån?

  Nej, då är det klart att du inte kommer bomma PB med en sekund. OK, jag reviderar med en minut, 3:23:34.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är lustigt att Erik (som kommenterar och omtalas här ibland) slutade på just den tiden!

  SvaraRadera