fredag 1 oktober 2010

37

Nu när jag har bestämt mig för att inte springa Göteborgsvarvet nästa år så känner jag att jag kan unna mig att använda lite av de hundralappar jag sparar till ännu ett lopp i New York.

Jag åker till New York om mindre än fyra veckor och har redan tidigare bestämt mig för att springa ett lopp på fem engelska mil i Central Park en vecka innan New York City Marathon. Poland Spring Marathon Kickoff inleder det arrangören New York Road Runners kallar för Race Week.

Nytt för i år bland programpunkterna i Race Week är NYRR 5, ett lopp på fem engelska mil ”for friends, family, and fans from all over the country and the world”. Det går av stapeln fredag 5 november, bara två dagar innan New York City Marathon.

Hittills har jag tyckt att $40 är för mycket för ett lopp så tätt inpå maran eftersom det för min egen del inte kan bli mer än en joggingtur genom parken (och i stort sett samma lopp som kickoff-loppet), men med nuvarande dollarkurs (ca 6:70) blir det bara runt 280 kronor – mindre än hälften av vad jag sparar på att inte åka till Göteborg och springa varvet i vår.

Det är kul att springa lopp utomlands, och ännu lite roligare att göra det i samband med att jag laddar för New York City Marathon. För två och ett halvt år sedan sprang jag två korta lopp i Central Park. Nu byter jag de rosa körsbärsblombladen mot gula höstlöv!

Daniel dokumenterade våra insatser i Central Park 2008.

2 kommentarer:

  1. Lopp och lopp, jag tycker det ser ut som hård bagel- och äppelätning.

    SvaraRadera
  2. Efter avslutad löpning visade vi sponsorerna vår uppskattning.

    SvaraRadera