fredag 29 oktober 2010

9

Det kändes lite småförkylt när jag vaknade i morse. Jag sköt upp den planerade förmiddagsjoggen, gick och handlade mat och åt en sen frukost. Lite senare tog jag mig upp till Central Park och till New York Road Runners oansenliga lilla kontor för att hämta prylarna till Poland Spring Marathon Kickoff, söndagens lopp på fem engelska mil.

Jag kom tio minuter innan startlappsutdelningen skulle börja. Stället var Halloween-pyntat med spindelnät överallt, receptionisten var utklädd, och i rummet på andra våningen där man hämtar startlappen stod det ett tiotal förväntansfulla volontärer bakom borden och bara väntade när jag klev in i rummet. Jag såg väl lite häpen ut, för alla brast ut i skratt.

 På söndag blir det varken bomullströja eller Herreys-skor.

Man fick en tröja med tryck också. På ryggsidan är det ett skoavtryck. Tidtagningen sköts med en D-tag, precis som på NYC Marathon nästa söndag. Det blir ett bra genrep!

Nyss var jag ute på en lugn jogg på Manhattan i drygt en timme. På tillbakavägen sprang jag på den nyanlagda parken High Line som inte hade öppnat när jag var i krokarna senast. Det var fint, men inte så löpvänligt mitt på dagen. Nu ska jag duscha innan jag ger mig iväg på filmpremiär med efterföljande mingelfest.

The Kids Grow Up. Premiär ikväll.

2 kommentarer:

  1. High line...Det är annat än gamla Herrhagsvägen det kan jag tänka. Ha så kul ikväll! Iris Marion Young, John Rawls, Selma "luddskallen" Jagerlöw och jag själv säger godnatt! /K

    SvaraRadera
  2. High Line är lite mer spektakulärt, men Herrhagsvägen lämpar sig bättre för såväl löpning som lövjakt.

    SvaraRadera