torsdag 14 oktober 2010

24

På sin blogg skriver Anders Szalkai att han blir stolt, rädd och inspirerad när han ser sitt namn bland eliten i startlistan till New York City Marathon. Jag har inte sett någon startlista, men inloggad hittade jag mitt startbevis. Där ser jag att jag (precis som Anders Szalkai) startar i första vågens blå grupp klockan 09:40. Szalkai har startnummer 43 och jag 9238, så jag startar lite längre bak i fålla nummer 9.

Startgrupperna förtjänar en lite närmare förklaring (vilket kan hittas här, men jag sammanfattar gärna på svenska).

För att undvika trängsel delas de 45 000 löparna först och främst in i tre lika stora startvågor, waves, med olika starttider (klockan 09:40, 10:10 och 10:40).

Det finns också tre olika färger (blå, orange och grön) som innebär olika startområden på Staten Island och olika bansträckningar under loppets inledning – över Verrazano-Narrows Bridge (uppe eller nere) och i Brooklyn.

Den tredje och sista indelningen är fållor, corrals, 7 stycken inom varje våg och färg (totalt 63 fållor om man bortser från elitlöparna längst fram i första vågen).

Numreringen av startfållorna är inte uppenbart logisk, men vilken fålla man tillhör framgår av startlappens första siffror. Min startfålla, nummer 9, är den femte av åtta fållor i första vågens blå grupp. Det låter rörigt, men det blir mycket tydligare om man kollar i New York City Marathons tabell över indelningen.

Nu vill jag veta vad ni andra som ska springa har för startnummer och startgrupp!

5 kommentarer:

 1. Så fort vännerna på Springtime lyckas flytta pappren från skrivbordet ner i kuvertet och skriva rätt adress samt lägga det på lådan så ska jag skriva till dig. Förhopnningsvis före den 28e :)

  SvaraRadera
 2. Hej M! Jag har nu fått mitt startbevis. Våg 1 fålla 12. Jag önskar dig stort LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 3. Orange. Med samma starttid känns det ändå som att vi kanske ses någonstans på vägen. Hoppas annars att vi ses före eller efter loppet! Skulle vi inte ses innan – lycka till i ditt första maratonlopp, Erik! Jag vet att det kommer att gå bra.

  SvaraRadera
 4. Hej Morgan!
  Startar i våg 1 klockan 09.40 och i corral 13.

  Bra att det blev lite ordning på det här. Jag trodde att jag förstod men det visade sig att det gjorde jag inte!

  MVH

  SvaraRadera
 5. Precis bakom Erik då. Har du tur så får du se ryggen på honom. Fast då har du nog öppnat för hårt...

  SvaraRadera