söndag 3 oktober 2010

35

Vilka nya mål sätter man upp när man klarat de man redan har? Ännu snabbare? Ännu längre? Vidgar man vyerna och vänder sig till annat än löpning?

Visst kan jag bli lite snabbare än vad jag är nu – inte minst på längre distanser. Att springa långt är också något jag skulle vilja lägga mer kraft på. Jag leker med tanken på att någon gång springa riktigt långt, längre än maraton, ultradistanser.

Jag är inte så förtjust i att simma och inte tillräckligt förtjust i att cykla för att intressera mig för triathlon. Skidor är inte heller min grej, så det blir aldrig någon svensk klassiker.

Men jag gillar att vandra. En god vän föreslog vid en gemensam vandring förra våren att vi skulle gå alla vandringsleder i Sverige. Jag svarade att det är omöjligt. Men tanken känns lockande. Vi börjar med en urskogsled i en närliggande nationalpark och sedan får vi se.

4 kommentarer:

 1. Så du börjar också fundera på nya mål :-)
  Vad läser jag, en diss av triathlon?! Måste erkänna att jag också (som faktiskt seriöst överväger triatlon) inte alls gillar varke cykel eller simning. Men det gör det till en grymmare utmaning för mig och jag tror mitt motstånd till cykel och sim beror på att jag är usel på bägge grenarna. Annars har jag också funderat på ultra som alternativ till en "bra" tid på maran.

  SvaraRadera
 2. Ett alternativ till nya mål skulle kunna vara att även i fortsättningen klara dessa tider (sub40 på milen etc), år efter år tills man är gammal och grå.

  Jag kommer inte att göra saker som jag inte tycker om att göra bara för utmaningens skull. Jag föredrar utmaningar inom de områden jag uppskattar. För närvarande är triathlon uteslutet.

  Ultratankarna ligger närmare till hands. Vi kanske ses på SUM nästa år?

  SvaraRadera
 3. Vad är SUM? :-)

  Du har en poäng i det där med utmaningar och att man måste gilla det man gör.

  SvaraRadera
 4. Jag la en länk på SUM i kommentaren ovan, men den funkar ju inte...

  Sörmland Ultra Marathon arrangeras för tionde gången nu på lördag. Man springer till stor del på Sörmlandsledens första etapper, vilket jag i princip betraktar som hemmaplan.
  http://www.sormlandultra.se/

  SvaraRadera