onsdag 11 januari 2012

Snabbare (365 dagar)

Jag är väldigt nöjd med att ha sprungit milen under 40 minuter två gånger under 2010. Den andra gången var jag till och med under 39 minuter! Tyvärr lyckades jag inte upprepa bedriften under 2011, även om jag var fasligt nära med 40:03 på Midnattsloppet i Stockholm. Förhoppningsvis springer jag en sub 40-mil igen under 2012. Det blir som vanligt ett antal tiokilometerslopp.

För mig är det annars de långa distansernas år, med Stockholm Marathon precis som vanligt, Jubileumsmarathon som extra bonus och sedan också Lidingöloppet som jag springer vartannat år. Ska jag sätta upp ett tydligt, mätbart mål för det här året så är det alltså att bli snabbare på längre distanser.

Jag har ännu inte bokat in någon halvmara under 2012. Visst finns det specifika (och avlägsna) mål för ovan nämnda lopp, men det personbästa jag är mest intresserad av att förbättra är ändå min snart årsgamla tid på halvmaradistansen - 1:27:48. Om ett år hoppas jag kunna springa en halvmara fem minuter snabbare — av den enkla anledningen att jag då klarar kvalgränsen för New York City Marathon.

Det är bra att ha en morot, och min morot är ett stort äpple.

3 kommentarer:

 1. You can do it, put the miles into it!
  (En liten parafras på Ice Cube).

  SvaraRadera
 2. För att nu titta framåt och inte veckorna med noll löpning ska bli flera så tror jag det vore bra med en nulägesbeskrivning där du spaltar upp varje sak som hindrar från att träna och motsvarande åtgärd, vad du tänker göra för att lösa varje sak. Kontinuitet är nyckeln till utveckling och du kommer inte, inte ens med din talang, att vara så nära dina målsättningar, som du vill vara med nuvarande brist på "mileage".

  Hoppas inte detta lät för hårt men du verkar ha fastnat i ett läge där du inte bara kommer ut längre och det är synd!!

  SvaraRadera
 3. Tack Erik och Staffan för era kommentarer! Jag tror faktiskt att det kan vara bra att styra upp hinder och åtgärder en gång för alla, så jag ska följa det rådet och lovar att återkomma i ämnet!

  SvaraRadera