måndag 2 januari 2012

Det nya året (375 dagar)

Hellre än att sammanfatta det nyss avslutade året vill jag blicka framåt på det nya. Det rör sig inte om några nyårslöften, men jag har några tankar om vad jag vill göra under 2012 som det kanske är bäst att få ned i skrift. Låt oss för tillfället begränsa det till fyra punkter:

Tre mil i veckan
Det blir Sveriges längd på ett år. Allt jag behöver göra är att springa varannan eller var tredje dag och slänga in ett långpass varannan helg. Det är inte orimligt, men jag har aldrig lyckats med detta, inte ens 2010. För att det ska gå måste jag springa på jobbet ibland och leta upp fler likasinnade att springa med.

Ett lopp utomlands
Utöver de lopp jag har planerade så hoppas jag få tillfälle att springa ytterligare något lopp utomlands. Mina planer att springa Boston eller London Marathon i april grusades ju för flera månader sedan och får anstå till något annat år. Jag gör gärna en weekendresa inom Europa eller något längre till Nordamerika i höst.

Orientering
Min nyfunna kärlek begränsar sig till Hittaut.se. Det stör mig att jag inte hann pricka av alla checkpoints på förra årets karta, men i år kommer jag att få en tidig start och tänker ta varenda en i Nacka och kanske också några av Lidingökontrollerna.

Styrketräning
Det är få saker jag tycker känns så tråkiga som att gå till ett gym och sätta sig i en maskin eller ställa sig på ett löpband, men samtidigt vet jag att det skulle göra nytta. En månad av mitt tolvmånaderskort har passerat utan att jag använt det, men jag har för avsikt att komma igång. Så snart jag blivit av med förkylningen.

Tror ni jag klarar det här?

2 kommentarer:

  1. Hej, måste bara spontant få säga att om de har poweryoga på det där gymet och poweryogans tider passar dina tider så skulle du testa det. Det ger styrka, balans, smidighet och kroppskontroll allt i ett (lite som kampsport). Oändligt mycket roligare än att sitta i en maskin och dra i spakar. Man måste planera in det, så då är det kanske lättare att komma iväg. Och så finns det med varje övning (om man så vill) ett mål att uppnå - alltså lite extra motivation för perfektionisten. Därtill är det så jobbigt och knepigt att man för en timme verkligen inte kan tänka på något annat än det man just nu gör, så det rensar och gör gott för huvudet också. Ja så har jag sagt det. Ha det fint! /Marit

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte eftersom jag inte varit där än. Sedan har jag svårt för att träna i grupp på det viset. Men bestämda tider är bra.

    SvaraRadera