söndag 5 september 2010

63

Det är inte alltid jag har möjlighet att springa i skogen, längs en vandringsled, på någon friluftsanläggnings motionsspår eller i Central Park. Ofta blir det en mer urban miljö, men ändå gärna en väl utvald sådan. I Stockholm känns det naturligt att springa runt en eller några av holmarna, till exempel Södermalm eller Kungsholmen. Det är lagom långa rundor, det är vackert, och det finns ofta bra gångvägar att hålla sig till.

Idag var jag på Skansen. Inte för att springa, utan för att titta på djur och gammal svensk kultur när Konsumentföreningen Stockholm bjöd på entréavgiften. Bland utställarna på familjedagen fanns Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund som bland annat informerade om Hälsans stig. Jag plockade på mig några uppkopierade kartor och ett informationsblad.

Hälsans stig finns på 33 platser i Stockholms län. Den sammanlagda sträckan av dessa rundor är 213 kilometer. Det är skandal att jag springer samma 8 av dem om och om igen runt Hökarängen. Om jag skulle sluta vara så bekväm av mig, förnya SL-kortet och börja avverka de övriga en efter en – hur många rundor och kilometer hinner jag då pricka av under september och oktober?

2 kommentarer:

  1. Jag tror på dig, Morgan! Brunnsviken runt är en av de bättre av de jag testat. Laddad inför lördag?

    SvaraRadera
  2. Brunnsviken står högt upp på listan.

    Jag ser fram emot lördagens halvmara, men jag har ganska låga förväntningar på mitt eget resultat. Snuvan har fortfarande inte släppt helt.

    SvaraRadera