fredag 13 augusti 2010

86

Min löparkompis lämnade återbud igår och jag sprang inte själv heller. Eftersom det värker lite i vaderna idag så tror jag att det var ett riktigt beslut. Mer tveksamt var väl valet att dricka öl och äta på Thai-båten istället, men man vet aldrig när det är slut på sköna sensommarkvällar.

Jag har tvekat länge med att anmäla mig till Stockholm Halvmarathon. Det finns åtminstone tre skäl till denna förhalning:
1. Det är inte en obruten tradition. Även om jag anmält mig till loppet varje år sedan 2003 så har jag av hälsoskäl avstått från att starta två gånger, 2005 och 2009.

2. Det är onödigt dyrt. Eftersom jag inte anmälde mig senast i juni har anmälningsavgiften hunnit gå upp en hundring till 495 kronor.

3. Det blir ändå ingen bra tid. Jag är inte i tillräckligt i god form för att kunna putsa mitt PB på halvmaran ytterligare. Min tid från Kungsholmen runt i våras kommer att stå sig året ut.
Å andra sidan tycker jag att Stockholm Halvmarathon är något av de finaste lopp man kan springa. Så eftersom platserna kommer att ta slut idag blev det en anmälan trots allt.

Med anmälningssidan framför mig började jag fundera på om jag samtidigt skulle teckna försäkringen Startklar för 110 kronor (125 kronor om man köper den direkt från Folksam).

Jag springer flera lopp inom den tid försäkringen gäller (ett år från betalning) och jag vet av smärtsam erfarenhet att oförutsedda saker kan inträffa. Det skulle vara fint att då få tillbaka hela anmälningsavgiften.

Efter att ha kollat närmare på villkoren upptäckte jag också att det finns en annan tävlingsförsäkring från försäkringsbolaget Solid som bara kostar 95 kronor. Den gäller dock för max två utbetalningstillfällen innan ny försäkring måste tecknas.

Till slut backade jag ett steg och kryssade ur försäkringen. Det kanske är dumsnålt, men skulle jag ångra mig så kommer jag nog att välja Solids tävlingförsäkring istället.

2 kommentarer:

  1. Bra! Du får ju ett långpass i kroppen iaf. Väl mött i Bromma!

    SvaraRadera