måndag 8 februari 2010

272

Lite oväntat tog jag mig ut idag för att springa mina vanliga åtta kilometer. Avsikten var att ta det riktigt lugnt, och jag landade på ett femminuterstempo som kom naturligt av att det är väldigt halt på trottoarerna. Jag kände av knäna ganska tidigt och bestämde mig för att avbryta redan efter fyra kilometer. Jag ger det hellre en ny chans snart igen.

6 kommentarer:

 1. Du vet väl att kylan inte gör saken bättre. Har du skaffat långkallingar än?

  SvaraRadera
 2. Nej, och det är inte så att jag fryser heller. Men det är klart att knävärk är ett skäl så gott som något.

  SvaraRadera
 3. Ja, värmen gör gott för alla möjliga ömheter, och även om du inte upplever att du fryser så kan det vara för kallt för knäna. Du kanske rent av ska skaffa ett Rehbandbandage.

  SvaraRadera
 4. Har du någon personlig erfarenhet av dessa knäskydd? Det där är en djungel för mig, och jag tycker att det ser ut kosta omkring 500 om jag ska ha något enkelt för båda knäna.

  SvaraRadera
 5. Ja, de kostar ett par hundra stycket. När jag har haft ont i knäna har de hjälpt. Första gången jag provade körde jag med heltäckande, sedan (när jag behövde större storlek) köpte jag ett sådant med hål mitt på knäet. Jag vet inte om de medicinska skillnaderna, men det senare var mer bekvämt.

  Som sagt, inte minst är det värmen som gör gott, men de är ju stadiga också och "håller ihop" knäet.

  Sedan, som vi talade om häromdagen, så har mina knän varit bättre sedan jag blev påsåld större skor. Nu är mina löparskor två storlekar större än mina vanliga och det funkar bra. Våren är snart här, kanske dags att unna dg ett par nya, stora, utprovade skor.

  SvaraRadera
 6. Ja, skor är en mycket aktuell fråga som jag tänkt skriva ett eget inlägg om snart (själva inköpandet och hur ofta jag gör det, inget om olika typer av skor och deras för- och nackdelar).

  Vad gäller knävärmarna så får jag väl göra lite mer efterforskningar.

  SvaraRadera