torsdag 13 maj 2010

178

Igår var jag på inspirationskväll inför Stockholm Marathon på Runner's store. Bakom arrangemanget stod Petra (Maratonbloggen på SvD) och Kenth (Snabba fötter). De lockade med besök av Ingrid Lindgren Andrén (som sprang sin första mara en månad innan hon fyllde 50), Ingmarie Nilsson (som vann Stockholm Marathon 1995) och Anna von Schenck (som tvingas avstå Stockholm Marathon för att hon ska springa i EM i sommar). Dessutom skulle det bjudas på Maxim, som är den sportdryck som ska användas på Stockholm Marathon.

Egentligen riktade sig arrangemanget främst till löpare som planerar sin första mara, men jag fick tillåtelse att närvara ändå.

Så – blev jag inspirerad? Ja, det var roligt att höra om hur olika personer först fastnat för löpning och sedan lockats att springa maraton. Mest intryck tog jag av Anna von Schenck som bland annat berättade att hon kapade 30 minuter på sin maratontid genom att börja kvalitetsträna. När någon som springer för skojs skull visar sig platsa i eliten funderar jag på vad resultatet skulle bli om jag själv tränade bättre.


Vi får se om jag ger mig ut på ett stegringspass ikväll eller om jag bara åker in till Söder för att se och höra en kompis spela i ett band samtidigt som jag sänker en öl eller två.

---

Uppdatering: Mer om arrangemanget finns att läsa hos bland andra Petra (där jag också syns på bild) och Kenth (som var snabbare med att skriva ungefär samma sak som jag). Klicka sedan vidare från kommentarerna där för att hitta fler infallsvinklar från de som var på inspirationskvällen!

2 kommentarer: