lördag 16 september 2017

#389: Den lilla strimman hopp om Boston 2018

Sedan i måndags har man kunnat registrera sig för att få springa Boston Marathon 2018. Först var det bara de som hade klarat sin kvalificeringsgräns med en marginal på minst 20 minuter som kunde anmäla sig, därefter de med minst 10 minuter och till idag de med minst fem minuter tillgodo.

Om det sedan finns platser kvar så kan alla som klarat sina respektive kvalificeringsgränser anmäla sig nästa vecka. Det är fortfarande mesta möjliga marginal till kvalificeringsgränsen som gäller till att sista platsen gått, så det är inte säkert att alla som kvalificerat sig får en plats. Det är här jag har fallit bort de senaste två åren då jag inte varit tillräckligt långt under 3:15 för att få en plats.

Om det mot förmodan skulle finnas platser kvar efter andra anmälningsveckan så kan alla som klarat sin kvalificeringstid anmäla sig under en tredje anmälningsvecka, och då är det först till kvarn. Det betyder att om jag tar mig runt Berlin Marathon snabbare än 3:25 nästa söndag och sedan är snabb på tangenterna dagen efter så finns det fortfarande en möjlighet. Många om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar