söndag 17 maj 2015

#64: Långpass i hällregn

Det bästa med att boka tid för att springa med en vän är att det blir av. Eller det näst bästa – det trevliga sällskapet är det bästa. Det sämsta är att man får ta det väder som bjuds.

Runt Järlasjön och Hammarby.

Målet var två mil med möjlighet till nödutgångar. Inget rakt ut i skogen, alltså. Det blev ändå väldigt mycket natur, men alltid nära till kollektivtrafiken. Plötsligt sprang vi längs Nacka Halvmaratons banmarkeringar. Lite senare blev det också en liten sväng förbi en av Sicklaloppets kilometermarkeringar.

Våra egna kilometrar sprangs på ungefär fem minuter. Värsta backen upp från Årstaviken gav oss dock en kilometertid på sex och en halv minut. Regnet tilltog och var som värst mot slutet när vi passerade Gullmarsplan och Globen. I det här läget kände jag att vi inte behövde ta omvägar för att nå upp i mer än 20 kilometer. Totalen blev 19,27 på 1:39:27 med snittempot 5:10.

Jag gick rakt in i duschen för att tina upp mina frusna underarmar och händer. Min löparvän stannade på en liten fika innan han cyklade hem. Tappert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar