lördag 15 maj 2010

176

Jag har tidigare skrivit om några löparbloggar jag följer. Här är några till som kan vara roliga – inte minst de närmaste tre veckorna.


100 dagar till maraton
Likt mig räknar Maria André ner till ett kommande lopp, fast i hennes fall leder siffrorna till Stockholm Marathon. Bloggen ligger egentligen under tidningen Chef (från mitt fackförbund Ledarna), men jag läser den på blogspot-adressen för att det blir snyggare så. Jag missar därmed de flesta kommentarerna, men skit samma. Idag är det 21 dagar kvar till Stockholm Marathon.


Maraton på 50 dagar-bloggen
Jonas Leijonhufvud räknar också ned till sin premiär i Stockholm Marathon. Det här är en fortsättning på Kom i form-bloggen på DN.se (som jag dock inte har läst tidigare), vilket innebär att det blir en kamp mellan DN och SvD om vilken maratonbloggare som är bäst. Kampen gäller givetvis rapporteringen, för vem som kommer att ha bäst sluttid råder det inga tvivel om.


Into the wild
Fredrika (som också skriver Ultraschmultra) och Maria har fokus på terränglöpning och längre distanser, men i övrigt är det som vilken löparblogg som helst – pryltester, rapporter från lopp och diverse tankar om löpning och annan träning. Egentligen är det ju långa sträckor i terräng jag helst vill springa, och här finns det mycket kunskap och inspiration att hämta.


4:30-fart genom tillvaron
Staffan kan skriva om sin seriösa träning på ett sätt som inte tråkar ut mig (vilket annars gäller för flera bloggar). Jag har följt hans välskrivna blogg ett tag, och på Kungsholmen runt för en vecka sedan följde jag honom bokstavligen till ett nytt personbästa på halvmaran. Vi kommer helt säkert att ses på en hel del lopp framöver – förutsatt att jag i fortsättningen klarar att hålla jämna steg med honom...


Mot världseliten
Det finns mål, och så finns det mål. Jag själv har en önskan att bli uthålligare och en aning snabbare så att jag kan göra en hyfsad insats i NYC Marathon i höst. Stefan Zouagui är av ett annat virke. Han vill tillhöra världseliten i maratonlöpning. Om sin hårda träning för att nå en maratontid på neråt 2:10 bloggar han på Runner's World.

Kanske är det någon av dessa som biter sig fast och stannar kvar, men ni får gärna kommentera och tipsa om annan läsning!

2 kommentarer:

  1. Morgan, tack så väldigt mycket för berömmet!!! Imorgon dags för långpass igen efter att ha kolhydratladdat med yngsta sonens födelsedag idag ;)

    SvaraRadera
  2. Det blev ett längre pass för mig också. Med en annan typ av uppladdning kvällen innan.

    SvaraRadera