torsdag 1 november 2012

Movember (70 dagar)

En god vän har rakat av sig ett flera år gammalt skägg och kommer att odla mustasch under november. Han är en av många deltagare i ett årligt evenemang som kallas movember och som syftar till att uppmärksamma prostatacancer och samtidigt uppmana folk att donera pengar.

Själv klär jag inte i mustasch, men jag tänkte låna arrangemangets namn för att motivera mig själv att röra på mig lite oftare den här månaden. Det viktigaste är då inte att springa snabbt eller långt, utan att verkligen komma ut. Minst 2,5 kilometer åt gången, men ingen gräns uppåt.

Ikväll var jag hemma vid 21-tiden, bytte om lunkade iväg på Björkhagsspåret. Efter bara två kilometer slocknade ljuset trots att det ska vara tänt till 22, så jag fick springa en annan runda än den jag hade planerat. Jag har också mejlat till friluft.idrott@stockholm.se.
Jag stannade tre gånger för att knyta skorna...

En enkel, långt ifrån ansträngande runda på 3,5 kilometer och knappt 20 minuter (inklusive tre onödiga stopp). Hur många dagar i november tror ni att jag kommer att springa?

3 kommentarer:

 1. Provade du att knyta råbandsknop på skosnörena?
  Jag tänker mig en runda på minst 19 långsamma kilometer i helgen – är du på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, av oklar anledning sprang jag hemifrån med enkelknut. Brist på rutin.
   Gärna ett långpass i helgen om vi kan enas om lämplig tid!

   Radera
  2. Rimligen lördag eftermiddag. Med reservation för en att en vag förkylningskänsla kan utvecklas till något mindre vagt.

   Radera