söndag 4 november 2012

Diffar (68 dagar)

Jag sprang ett kort kvällspass i torsdags, ett kort morgonpass på fredagen och bokade in ett långpass lördag eftermiddag med en vän. Sedan strulade jag på flera olika punkter så att jag blev sen och att vi bara fick tid att springa min väns åttakilometersrunda runt Riddarfjärden.

Istället för långpass i lugnt tempo blev det nu snabbdistans för att få tiden att räcka till. Andra kilometern gick på fyra minuter blankt, och att det inte gick lika snabbt på övriga berodde mest på att vår rutt inte hade de bästa förutsättningarna — folkfyllda trottoarer, Västerbrons stigning, trappan ner mot Rålis, Riddarholmens kullersten, Brännkyrkagatans branta backe och övergångsstället till Mariatorget. Sedan stannade jag förstås en gång och knöt skorna en bra stund utan att stanna klockan.

Enligt Garmin blev det 7,77 kilometer på 36:05. Garmin har dock en ganska skev bild av verkligheten, särskilt under den första kilometern där såväl startpunkt som vår väg till Söder Mälarstrand diffar. Diffen blev dock inte lika stor som mellan planerat och genomfört pass.

Dagens outfit: två plagg i pumpafärg.

2 kommentarer:

  1. Bra pass, snygg mössa och cool vägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Passet blev en bra start på kvällen, mössan är från NYC Marathon 2010, väggen finns hemma hos min vän.

      Radera