torsdag 16 augusti 2012

Till jobbet (148 dagar)

Jag är väldigt glad över min femte semestervecka, men snart nog har jag två pendlingstimmar per dag igen. Idag har jag tänkt mycket på vad jag kan göra för att ersätta åtminstone en av dessa timmar varje vecka med löpning.

Borde ta mindre än halva tiden om jag springer.

En gång i veckan borde jag kunna springa 15 kilometer istället för att åka kollektivt till eller hem från jobbet. Allt som krävs är lite planering och jävlaranamma.

4 kommentarer:

 1. Det är samma sträcka jag har. Transportlöpning har inte blivit något favorit hos mig men ibland kör jag, t ex igår. A och O är en bra ryggsäck anpassad för löpning, en dålig ryggsäck och det är nästan olidligt.

  Tänk till vad du behöver ha med dig och välj storlek på ryggsäck utifrån det. Sedan gäller det lite att tänka efter före så att saker man behöver på jobbet kommer med och saker man behöver hemma kommer med hem. Jag springer hellre hem från jobbet än dit på morgonen.

  Ett bra tips är att ha ett litet lager strumpor och underkläder på jobbet, inte roligt att sakna det när man kommer fram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en bra ryggsäck. Den rymmer inte mycket, men jag kan ha det jag behöver med mig och ha/lämna resten på jobbet sedan dagen innan eller till dagen efter.

   Radera
 2. Springa hem är ju kung! Kan du gå i löparskorna på jobbet så är ju inte packningen ett problem heller. Och allt det där med duscha och underkläder behöver du inte tänka på. Har du en timmes åktid så blir ju tidsförlusten dessutom – vadå? – en kvart? Försumbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar nog att springa hem. Då kan jag också ta beslutet så sent som samma morgon istället för dagen innan. Tidsförlusten blir nog mer än en kvart, men kan också se det som att jag vinner en timme!

   Radera