torsdag 21 juni 2012

Medieruset 2012 (204 dagar)

Jag mötte mina lagkamrater och nålade fast nummerlappen med ungefär en halvtimme kvar till start. Solen gick i moln, så jag lämnade mina solglasögon i väskan i klädinlämningen. Sedan blev det förstås soligt igen. Nu var det ju bara på Stadion jag saknade solglasögon eftersom merparten av loppet gick på en slinga i skogen.

Bilden lånad från Bisonblog med lagledaren Fredrik som fotograf.

Hur många som stod i startgruppen för ”under 22 minuter på 3,7 km” vet jag inte, men jag var som vanlig lite för mesig och hade väl minst hundra människor framför mig vid start. Det var löjligt trångt i början och blev hyfsat glest först efter en kilometer. Jag tänkte dessutom ”det här är 3700 meter hinder” med anledning av en nedfallen trästolpe över spåret och något som påminde lite om en vattengrav.

Trots att det var trångt och lite av ett terränglopp så lyckades jag hålla ungefär fyraminuterstempo enligt arrangörens kilometermarkeringar. Jag hade hört att det fanns en backe, och den var faktiskt brantare än vad jag hade väntat mig.

Efter den kraftiga backen blev det riktigt glest. Nu ville jag bara hålla ihop hela vägen och inte släppa förbi någon. När vi närmade oss Stadion igen kände jag igen två av mina lagkamrater i Team Bison längre fram. Jag tror att det sporrade mig lite, och vi sprang i mål i följd med mig i mitten.

Det fina med korta lopp är att alla lagkamrater snart är samlade igen. Kort efter målgång kunde jag heja fram min lagkamrat Daniel till en fin spurt inne på Stadion. Efteråt bjöds det på mat, dryck, massage och tidningar (eftersom Sveriges Tidskrifter är arrangör för Medieruset), och tack vare det vackra vädret kunde man sitta på gräsmattan en stund.

Daniel dokumenterade återhämtningsprocessen.

På hemvägen kollade jag resultatlistan på Racetimer. Jag fick nettotiden 16:10, vilket ledde till 31:e plats bland 530 fullföljande. Mer än hälften av deltagarna var kvinnor. Det mest glädjande var att Team Bison kom på plats 5 av 145 i lagtävlingen!

---

Uppdatering: Nya länkar och korrigeringar enligt uppdaterad resultatlista.

4 kommentarer:

 1. Snyggt sprunget! Kan nästan slå vad om att många av de som stod före dig tvärdog efter 500m....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var ovanlig många gående att passera för att vara ett så kort lopp.

   Radera
 2. Grattis Morgan, och bra gjort!

  Du såg pigg ut på videon när du sprang i mål. Bra tryck hela vägen över mållinjen :-). Bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det ser snabbt men lite konstigt ut, tycker jag...

   Radera