torsdag 2 februari 2012

Anmälan öppen till Chicago Marathon (343 dagar)

Sedan igår är det möjligt att anmäla sig till Chicago Marathon. Platserna meddelas gå åt i hög fart.


Jag har inte anmält mig. Jag kommer inte heller att anmäla mig i år. Det fanns flera saker att överväga innan jag tog det beslutet.

Till skillnad från New York, Boston och London så tar Chicago likt Berlin emot anmälningar enligt principen först till kvarn. Vem vet hur länge den principen kommer att gälla? Jag vill springa Chicago Marathon någon gång, så det vore tråkigt om möjligheten skulle försvinna.

Anledningen till att jag ändå inte anmäler mig i år är att jag är rädd att det ska bli för mycket. Jag är redan anmäld till sommarens båda maratonlopp i Stockholm, och jag kommer att anmäla mig till NYC Marathon med en liten möjlighet att få en plats via lotteriet. Jag kan inte åka till USA två gånger i höst.

Sedan har jag ju traditionen att springa Lidingöloppet vartannat år. Jag är förvisso inte anmäld än, men jag har tänkt springa loppet den sista lördagen i september — bara en vecka innan Chicago Marathon som i år är 7 oktober. Ännu en svår kombination.

Chicago får vara en sak att fortsätta att se fram emot, tillsammans med de andra stora.

Two down, three to go.

6 kommentarer:

 1. Fast läser man på jogg.se så verkar det ha tagit nästan två månader innan platserna tog slut förra året. Chicago (en stad jag gillar skarpt) lockar mig faktiskt också någon gång, nu när det är så förbannat svårt/krångligt eller dyrt att säkra en plats i NYC.

  SvaraRadera
 2. Platserna tar i vilket fall slut innan man får besked om lotteriplatserna i New York.
  Om intresset för Chicago ökar i samma takt som för andra lopp - eller kanske just som en konsekvens av att det är svårare att få plats i andra lopp - så blir det väl snart så att man måste ändra på antagningen även här.

  SvaraRadera
 3. Jag kommer att springa nästa höst. Helt säkert. Häng med!

  SvaraRadera
 4. Årets upplaga av Chicago Marathon har nu passerat 30 000 anmälda...

  SvaraRadera
 5. ... och idag blev loppet fulltecknat.

  SvaraRadera