söndag 24 juli 2011

Lokalkännedom

Den senaste veckan har jag haft svårt att komma ut i hyfsad tid, men jag har med anledning av detta lärt mig åtminstone en sak: de närmaste elljusspåren (Hammarbyrundan, större delen av Björkhagsslingan och anslutningen förbi K22) släcks så sent som fem i elva, medan Kärrtorpsspåret släcks någon gång mellan tio och halv elva.

I tisdags utnyttjade jag de generösa ljustiderna genom att ge mig ut först kvart över tio. Jag sprang från K22 (hemma) ett par hundra meter bort till den rödmarkerade Björkhagsslingan och följde sedan den till att jag var tillbaka till utgångspunkten.

Björkhagsslingan (från K22).

En del av Björkhagsslingan sammanfaller med Kärrtorpsspåret och egentligen hade jag tänkt springa den rundan också, men där hade ljuset redan släckts. Jag valde därför att nöja mig med att fullfölja Björkhagsslingan och sedan springa hem, en blygsam kvällsjogg på mindre än 3,5 kilometer.

I torsdags kväll kom jag ut lite efter halv tio och bestämde mig för att springa två varv på det 2600 meter långa Kärrtorpsspåret och kanske få reda på när det är ”lights out”. Som jag sprang blev det ungefär 700 meter dit, men trots att jag höll ett ganska lågt tempo och klockan hann passera tio så slapp jag springa i mörker.

Två varv på Kärrtorpsspåret (från K22).

Även idag blev det en massa ”jag ska bara” så att jag inte kom ut på något långpass med solen som belysning. Att springa fram till midnatt känns heller inte särskilt lockande, så det får bli en annan lösning.

6 kommentarer:

 1. Hej Morgan!
  Vad mycket spår du verkar ha där du bor! :-).

  Tycker dock att det är bra att du kommer ut, även om det blir sent. Sprang själv rätt sent igår. Det positiva är att det är lite svalare på kvällen :-).

  MVH

  SvaraRadera
 2. Det negativa är att man vaknar morgonen efter med tokig frisyr.

  De närmaste spåren är tyvärr ganska korta. Jag skulle önskat att det fanns spår som var 5, 10 och 15 km, men för det får jag först ta mig till Hellas (vilket iofs inte är så farligt långt bort).

  SvaraRadera
 3. jag måste nog ta tag i ditt liv... ;-)
  IP 10.30 på torsdag om du vill? :-)

  SvaraRadera
 4. Och jag kan ändå inte som det ser ut nu...:-(

  SvaraRadera
 5. Det är skillnad på att inte kunna och att verkligen inte kunna. Hoppas att det blir bättre snart (och att du hittar en förklaring)!

  SvaraRadera