söndag 5 december 2010

Shopping i New York

En av sakerna som gör det värt att åka till New York – om man nu inte tycker att det räcker med NYC Marathon som enda anledning – är möjligheten att handla riktigt billigt. Jag har köpt mycket av mina kläder och löparskor i New York de senaste åren. Skorna har ofta inhandlats på City Sports eller JackRabbit, två butikskedjor med bra erbjudanden och hjälpsam personal.

I år trodde jag att det skulle bli några inköp på NYC Marathons Health and Fitness Expo dagarna innan loppet, men varken Asics (loppets klädsponsor som dominerade mässans yta) eller någon av de andra utställarna hade speciellt intressanta erbjudanden. Hos Adidas var det normalpris på allt, bara deras celebra gäster lockade folk till montern.

Grete Waitz, niofaldig vinnare av NYC Marathon, gästade Adidas.

Från mässan går det gratisbussar till Paragon Sports. De har ett brett utbud och stora rabatter på löparprylar dagarna innan NYC Marathon, bland annat 20 procents rabatt på i stort sett alla kläder från flera olika märken. Det kan bli väldigt trångt i butiken, men jag vill påstå att det är värt besväret.

Jag hade ställt in mig på att köpa ett par lättviktsskor, och efter att provsprungit både Asics Racers och Adidas Haile-skor blev det till slut ett par Brooks T6 i rött som fick följa med hem. De var billiga. Av en lustig slump gav växelkursen ett pris på 500 svenska kronor, prick på öret. Även vikten var låg – 178 gram per sko!

Det blev faktiskt ett köp på mässan också, vid mitt andra besök. Min gamla klocka har visat tendenser på att ge upp, så jag har sneglat lite efter en ny – gärna med GPS och pulsmätning. Garmin släppte helt lägligt en ny modell precis inför NYC Marathon. Att priset var runt 1500 kronor lägre än i Sverige gjorde att jag inte kunde låta bli. Det fick bli årets present till mig själv.

Det blev en hel del vanliga klädinköp också – jag klär mig ju inte bara för löpning till vardags. En funktionell jacka som inte finns att köpa i Sverige, ett par jeans till en bråkdel av priset i svenska butiker, ett par skor som blivit mina nya favoriter, två tröjor och lite andra småsaker. Allt som allt är jag mycket nöjd.

Nyinköpt från Brooks, Levi's, Kenneth Cole, Uniqlo och Garmin.

4 kommentarer:

  1. Schysta pjuck, men fixar de modden?

    SvaraRadera
  2. De funkar bra när det är några minusgrader. Jag vill inte ha dem när det slaskar.

    SvaraRadera
  3. Eller menar du de röda? De har jag inte använt än!

    SvaraRadera