tisdag 7 december 2010

400 dagar och en månad

Idag är det en månad sedan jag sprang New York City Marathon. Allt jag skrev på bloggen om själva loppet har jag klippt ihop till en sammanhängande text och lagt på en egen sida, med länkar till de ursprungliga inläggen och tillhörande kommentarer. Jag kunde inte komma på någon lämpligare titel än New York City Marathon 2010.

Kylskåpsprydnad.

Det är drygt 14 månader sedan jag började räkna ner till New York City Marathon 2010. Trots bristande träningsdisciplin genomförde jag en hel del andra lopp på väg mot slutmålet, så de dagliga inläggen handlade ofta om min löpning på ett mer generellt plan.

Avsikten var ändå att det skulle finnas en röd tråd, att bloggen på något sätt skulle bli en guide för svenskar som vill springa NYC Marathon. Om det är någon som tycker att det är något som saknas eller behöver förtydligas så tar jag gärna emot frågor och synpunkter!

Jag hade kanske skrivit även utan läsare, men resultatet hade då blivit ett annat. Den dialog som uppstått i kommentarerna och de personer jag därigenom mött på tävlingar och gemensamma träningspass är för mig den mest positiva följden av bloggskrivandet. Jag har samtidigt hittat många andra löparbloggar som både inspirerar och roar.

Staffan blev glad över att jag uppskattade hans blogg.

Förhoppningsvis har även jag roat och inspirerat ibland. Men utöver de läsare som gjort väsen av sig finns det ett stort antal andra över hela landet och andra delar av världen. Det skulle vara roligt att veta vilka dessa människor är, hur de hittade hit och vad som fick dem att stanna kvar ända till slutet.

Tack alla trogna läsare för den här tiden!

8 kommentarer:

 1. Jag har ju gjort väsen av mig och hängt med på resan. Jag ska väl inte tolka detta som att det nu är färdigbloggat för det vore väldigt tråkigt!!

  SvaraRadera
 2. Att bloggen hade ett bästföredatum var ju givet från början. Just nu har jag inte mycket mer att skriva om.

  Vad tyckte du om mittenbilden ovan? Staffans blogg i min blogg i Staffans blogg i min blogg. Jag kunde inte låta bli!

  SvaraRadera
 3. Just nu är det lite lågsäsong både för löpning och bloggande av naturliga skäl, förutom hos mig som har den vanliga skrivklådan!

  korsrefererandet till våra bloggar är kul :-)

  Hur många dagar är det kvar till Stockholm Marathon 2011? Varför inte börja med en ny nedräkning eller en längre nedräckning mot maran sub3? Finns oändligt mycket att skriva om ;)

  SvaraRadera
 4. Visst finns det oändligt mycket att skriva om! Jag skulle kunna skriva massor bara om eftermiddagens pass. Det finns många tänkbara nya mål också, men inget av dem ligger 400 dagar bort. Jag känner heller inte att jag måste räkna ner till någonting, utan skulle gärna välja någon annan form.

  SvaraRadera
 5. Jah har följt din blogg med stort intresse sedan en tid tillbaka, Grattis till en bra tid i NYC marathon och till en underhållande och spännande läsning.

  SvaraRadera
 6. Tack, FiftyNine! Det är kul att få reda på att jag nått ut till fler än bara de närmast sörjande!

  SvaraRadera
 7. Hallå Morgan!
  Hur är läget så här mitt i rekordkyla och några dagar till jul?
  Önskar dig en riktigt god jul och gott nytt år!

  SvaraRadera
 8. Hej Hempa! Jag tog med mig löparprylarna på en bilfärd till Kiruna, men de förblev oanvända under hela veckan i Norrland. Det var ju runt 30 minus ibland… Jag tänker ändå försöka göra några mil till det här året. Ska vi ta ett långpass i mellandagarna? God jul och gott nytt år i vilket fall!

  SvaraRadera