onsdag 12 september 2012

Vad blir årets sista lopp? (120 dagar)

Med drygt en månad kvar kollade jag anmälningsläget till Hässelbyloppet. I måndags hade 5000 av de 7000 startplatserna gått. Jag är kluven inför valet om jag ska anmäla mig eller inte. Skulle jag springa Hässelbyloppet så skulle det vara enbart för att få en bra tid. En tid under 40 minuter.

En vecka tidigare hade jag egentligen tänkt springa Hellasloppet. Jag är inte anmäld dit heller, men jag hade tänkt att det skulle bli årets sista lopp — åtminstone i Sverige. Hellasloppet skulle jag springa bara för att det är roligt. Hemmaplan. Visst skulle jag ösa på, men det skulle inte innebära en fin tid på milen.

Jag vet inte om det är en god idé att springa både Hellasloppet och Hässelbyloppet. Det skulle dessutom innebära lopp tre helger i rad eftersom jag innan det springer även Lidingöloppet. Hur viktigt är det att springa ett roligt lopp på hemmaplan? Hur viktigt är det att göra ännu ett försök på sub 40 i år?

6 kommentarer:

 1. Jag är också kluven til Hässelby. Egentligen vill jag persa på milen i år men realistiskt har jag tävlat rätt mycket "risken" är stor att jag skulle göra ytterligare en mil i trakten av 38 minuter och därmed sluta säsongen frustrerad. Bättre kanske att vara nöjd med säsongen och gå in i lite höstvila. Samtidigt gäller det att bestämma sig snart, platserna lär snart vara slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då har vi ungefär samma känslor. Men händer det fortfarande att du springer lopp av andra skäl än att få en bra tid?

   Radera
 2. Jag anmälde mig till Hässelbyloppet för några dagar sedan och jag tycker att du också ska anmäla dig.

  Att springa Hellasloppet en vecka efter Lidingö kanske kan vara bra ur träningssympunkt, men om du springer Hässelbyloppet två veckor efter Lidingö har du en bra kompensation att springa på så anmäl dig till Hässelbyloppet och spring sub39 tillsammans med mig :-).

  Det vore väl kul att ha sprungit milen på 38 min innan du avslutar året :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, ja, men är det möjligt? Ska jag alltså hoppa över Hellasloppet för att kunna prestera max på Hässelbyloppet?

   Radera