onsdag 5 oktober 2011

Terrängskor från Snabba Fötter

För två veckor sedan lottade Kenth ut ett par terrängskor från Adidas på bloggen Snabba Fötter. Jag var inte snabbast att svara, men jag kom tvåa och blev erbjuden Kenths egna nästan obegagnade skor av samma modell (fast i andra färger) som han själv tyckte var för breda.

Igår efter jobbet tog jag emot skorna, ett par Adidas Response Trail 18, och tidigt i morse snörade jag på dem för första gången för en testrunda i Nackareservatet.

I väntan på satellitkontakt kring en kvart i sju.

Med tanke på att de väger ungefär lika mycket som mina tyngsta skor kändes de oväntat stumma. Men när underlaget efter ett par kilometer blev ojämnt av stenar och rötter kom aha-upplevelsen. Det var inte greppet — jag halkade faktiskt lite ett par gånger — utan mer att jag fick en så tydlig känsla av markkontakt.

Jag hoppade runt ett tag bland tuvor och lerpölar i jakt på ett par orienteringskontroller, men var snart tvungen att söka mig hemåt för att hinna till jobbet i hyfsad tid. Tillbaka på plan mark kände inte skorna särskilt roliga, så jag genade några hörn genom skogen.

Det här är inte skorna för Hellasloppet på söndag, men det kommer definitivt att vara de skor jag använder på kommande orienteringsrundor. Tack Kenth! Tyvärr har jag haft ont i höger knä hela dagen (ett snedsteg någonstans?), men om det släpper så blir det mer orientering torsdag kväll eller fredag morgon tillsammans med mina blågula vänner från Adidas.

7 kommentarer:

 1. Härligt! Grattis till andraplatsen! Krya på knät!

  SvaraRadera
 2. Tack Erik. Jag måste säga att det känns som en delad förstaplats.
  Jag hade fortfarande ont i högerknät på väg till jobbet på morgonen, men jag har inte känt något under dagen. Det blir nog bra.

  SvaraRadera
 3. Sicklaloppet var i lördags, det är Hellasloppet imorgon. Tack!

  SvaraRadera
 4. Kul att skorna funkade och visst är det väl så, alla skor kan inte passa till allt så det gäller att hitta rätt sko till rätt pass. :)

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen kul att kunna välja mellan skor med olika egenskaper. Tack igen!

  SvaraRadera