måndag 3 januari 2011

Barcelona som genväg till NYC Marathon 2011

Jag anmälde mig till New York City Marathon 2011 redan dagen efter att jag sprungit NYC Marathon 2010. Eftersom jag inte uppfyller något av kraven för att vara direktkvalificerad är min anmälan till loppet detsamma som en plats i lotteriet.


Sannolikheten att få en startplats via lotteriet lär vara ungefär 1 på 5. Men det finns fortfarande möjlighet att uppfylla något av kraven för direktkvalificering och komplettera sin anmälan. Ett sätt – och kanske det trevligaste – är att klara någon av kvalificeringstiderna.

Tyvärr har jag ännu inte sprungit något maratonlopp under 2:55, och ingen halvmara under 1:23. Jag är inte ens säker på att jag kan klara vare sig det ena eller det andra innan jag fyllt 40 om två år, då kvalificeringsgränserna istället blir 3:10 respektive 1:30.

Om man vill kvalificera sig till NYC Marathon med en tid så har man på sig till sista januari. Barcelona har en halvmara sista söndagen i januari. Jag anmälde mig igår och köpte ett par billiga flygresor till mig och min flickvän. Det enda som återstår är boendet.


Jag siktar inte på att springa på 1:23! Jag vill bara tipsa om ett trevligt sätt att säkra en plats i New York City Marathon 2011. Är det någon som antar utmaningen?

14 kommentarer:

 1. Noterar glatt att din blogg lever!! :-)

  Är utmaningen sub1:23 på halvmaran i Barcelona? :-)

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Hempa!! Barcelona låter riktigt nice!

  SvaraRadera
 3. Hempa: Bloggen ligger i dvala. Väck inte den björn som sover!

  1:30 träcker för den som hunnit fylla 40, men i ditt fall gäller 1:23. Antar du utmaningen? Jag gissar att du nöjer dig med Berlin-försöket.

  Staffan: Om halvmaran lever upp till staden så är jag mer än nöjd.

  SvaraRadera
 4. 1:23 känns långt borta. Berlin ser jag som en trevlig motivator på vägen (mål 1:35-1:40) mot maran i slutet av maj. 1:30 är mitt mål i år, hoppas greja den tiden på halvmaran i september.

  SvaraRadera
 5. Snart är det vår, vakna björn. Vakna.

  Tack för igår! Kanonbra jobbat och kul att du är sugen på att springa mer korta intervaller.

  SvaraRadera
 6. Ja, snart är det vår!

  Tack själv! Jag hoppas att det går lika bra nästa gång (och att det känns mindre efteråt).

  SvaraRadera
 7. Hej Morgan!
  Intervallpasset måste ha tagit bra eftersom du fick träningsvärk :-).

  Om det inte är allt för farligt har jag hört att det kan det snabbt blir bättre med lite lätt stretching och en lugn jogg. Vet inte om det stämmer. Jag har dock provat och vill tro att det är så.

  MVH

  SvaraRadera
 8. Jag har varit flyttgubbe idag, men nu ikväll känns det som att det hade varit skönt med en lugn jogg. Fast jag sparar nog krafterna till att försöka komma ut på ett längre pass imorgon förmiddag. Sista långpasset innan Barcelona!

  SvaraRadera
 9. Tolkar: "Snart är det vår" = snart vaknar bloggen. Kanon! :-)

  SvaraRadera
 10. Barcelona låter ju helt klart härligt. Eftersom jag gärna vill springa NYCM till hösten kan jag undra varför jag inte är anmäld till Barcelonas halvmara. Får hoppas det löser sig ändå, på nåt sätt!

  Ni får säkert en kanonresa och lycka till!

  SvaraRadera
 11. hej vad kostar det att anmäla sig till NY Marathon? hur länge innan startdatum bör man va ute för att få en plats?
  Har aldrig sprungit mer än två mil men va faan hehe. just NY verkar kanon.
  hälsningar från Krille

  SvaraRadera
 12. Snabba Fötter: Är du inte redan direktkvalificerad till NYC Marathon? Närifrån är ditt PB på halvmaran? Annars är det inte försent att anmäla sig till Barcelona. Anmälningsavgiften är bara €24, och det finns fortfarande hyfsat billiga flygbiljetter.

  Krille: Det kostar bara $11 att anmäla sig, men om du får en startplats så kostar det ytterligare $281. Det blir strax under 2000 kronor sammanlagt med dagens dollarkurs. Det spelar ingen roll hur tidigt du anmäler dig, men idag har du tre månader på dig. Lycka till!

  SvaraRadera
 13. Jag kvalade så nu hopas jag komma med! Håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
 14. Ja, jag såg din fina tid i resultatlistan. Grattis! Du får garanterat springa NYC Marathon i höst. Jag själv får fortsätta hoppas på en plats i lotteriet, så tack för tumhållningen!

  SvaraRadera