tisdag 13 mars 2012

Definition på långpass (303 dagar)

Tidigare har jag definierat långpass som minst 20 kilometer och/eller 2 timmar. I söndags skrev jag att jag uppnådde den minsta tänkbara definitionen på långpass då jag sprang 17,5 kilometer på 100 minuter. Det var givetvis en definition jag hittade på under den sista kilometern för att jag ville hem och äta lunch.

Medan jag försökte avsluta i ett något snabbare tempo resonerade jag för mig själv att 100 dels är ett jämnt och bra tal, samtidigt som det är ungefär hälften av min bästa maratontid och längre tid än när jag springer mina halvmaratonlopp. Det är förstås inte två timmar  precis som att 17,5 kilometer inte är två mil  men 17,5 kilometer är ändå hälften av de monsterlångpass som Lennart springer ibland.

Så... kan vi säga att ett långpass är 17,5 - 35 kilometer? Och att allt under 100 minuter är ett distanspass?

3 kommentarer:

 1. 90 minuter eller 20km är min lite mer liberala definition och det verkar som om ganska många definierar långpass så!

  SvaraRadera
 2. Hej Morgan!
  Jag håller med om längden. Dock brukar jag säga att långpass är över 90 minuter långa så ditt 100 min pass klassas definitivt som ett långpass :-).

  När det gäller långpass så tycker jag att tiden man är ute är mer avgörande än sträckan. Där talade jag som en riktig tänare..... :-)

  Jag tycker också att det är mycket kul att du har kommit igång igen!

  SvaraRadera
 3. Då säger vi över 90 minuter. Bra!

  Ja, det känns som att jag har kommit igång igen!

  SvaraRadera