lördag 14 maj 2011

Inställt, inspirerat och inköpt

När jag (som nu) har mycket att göra är det lätt att skjuta upp eller (kanske senare) ställa in ett träningspass. När det bara gäller mig själv så är jag ju flexibel, det går lika bra senare (eller inte alls). Irritationen som kommer av att det inte blir som jag från början hade tänkt är oftast försumbar.

Om jag har bestämt mig för att delta i fasta arrangemang så är det annorlunda. Jag springer relativt många lopp, och de få gånger jag inte genomfört dem har det retat mig oerhört. Detsamma gäller i viss mån även andra aktiviteter som jag anmält mig till och där chansen att delta inte återkommer.

I torsdags var det ”inspirationskväll” på Löplabbet i Stockholm. Petra Månström och Anders Szalkai (som båda är värdar för ett web-teve-program jag hittills inte sett) skulle prata lite om förberedelser inför Stockholm Marathon. Tyvärr uppstod en situation på jobbet, så irritationen steg när jag insåg att jag inte skulle hinna dit i tid.

Efter att ha avverkat sträckan Kungens Kurva - Hötorget på rekordtid lättade mitt humör av att arrangemanget fortfarande var i mingelstadiet. Jag drack sportdryck och mumsade i mig en energikaka medan jag småpratade med en representant från Maxim och en kille (Kalle?) som skulle springa Stockholm Marathon för första gången.


Småpratet tystnade tvärt när personalen informerade om kvällens speciella erbjudanden innan ordet lämnades över till Anders Szalkai. Han berättade hur han förbereder sig inför ett maratonlopp och vad som gäller för de två sista veckorna om man hittills tränat mycket eller lite. Långpass, kort backe och kolhydrattömning var begrepp som dök upp. Mot slutet fick vi kompletterande tips från Petra Månström som stod och gömde sig bland åhörarna.

Jag gick inte på det här arrangemanget för att få reda på hur jag ska träna de närmaste två veckorna, men jag tycker att det är intressant att lyssna på och prata med andra löpare. Den här gången lät jag mig också lockas bort till Löplabbets Race-butik där jag provade och provsprang ett par Asics-skor nedsatta till halva priset. Jag hade en välfylld Löplabbet-påse med mig när jag hämtade hunden på väg hem.

Butiken bjöd på bonusprylar när jag köpte ett par gamla DS Racers.

PS. Fredagsmorgonens planerade löpning sköts upp till kvällen (då den ställdes in).

6 kommentarer:

 1. Nej, dealen var på utvalda (gamla) Asics. Egentligen behövde jag inte ens fler skor.

  SvaraRadera
 2. Men de ser väldigt snabba ut :)
  Lycka till på maran. Själv har jag lagt upp ett (tänkt) program inför Berlin. Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att skornas snabbhet överförs till innehavaren!
  Tack, Erik! Vi följs åt: New York, Stockholm och Berlin. Lycka till själv!

  SvaraRadera
 4. Det gör vi!
  Hör gärna av dig om du vill köra ett långpass nån helg. Kolla German Wings om du vill hitta flygbiljetter till ett rimligt pris t Berlin.

  SvaraRadera
 5. Jag vill köra långpass! Åtminstone efter Stockholm Marathon...
  Är German Wings verkligen bästa alternativet? Jag känner att jag har noll koll vad gäller boendet i Berlin.

  SvaraRadera