lördag 28 maj 2011

Inför Stockholm Marathon

Det blir inget långt inlägg, det här. Jag vill bara klargöra att, ja, jag kommer att starta i årets Stockholm Marathon. Mitt startnummer är 1175. Förhoppningsvis kommer jag också att gå i mål — hel och på en inte alltför plågsam tid.

Det finns ett antal sluttider att ta sikte på:

3:59:59 är väl okej. Det höjer inte min snittid på mina maratonlopp (snart tio stycken) alltför mycket.

3:54:59 eftersom min chef har lovat att bjuda mig på lunch om jag klarar att hålla mig i tidsspannet 3:30-3:55. Oväntat motiverande.

3:47:56 är vad Staffan gissade. Jag vill gärna hoppas att han gissat för högt igen.

3:29:59 är ungefär den tid som jag hoppats att jag kan klara. Jag känner mig rent allmänt som en treochenhalvtimmeslöpare även om dagsformen inte medger det.

3:19:29 skulle vara en tangering av mitt PB i New York. Det bryr jag mig inte om. Då kändes allting rätt och det gör det inte idag.

3:15 (eller ännu hellre 3:10) skulle ha gett mig möjligheten att anmäla mig till Boston Marathon 2012. Vi spar det till en annan gång.

Nu ska jag snabbt snabbt göra mig i ordning och åka till Östermalms IP. Jag tror att jag har koll på det mesta. Annars tycker jag att de flesta av Petras tips var bra. Vi ses!

8 kommentarer:

 1. Alla sprang bättre än mina gissningar idag och det är jag glad för, grattis till en väl genomförd mara!

  SvaraRadera
 2. Tack, Staffan. Jag vet inte om ”väl genomförd” är en rättvis beskrivning, men jag är glad att det gick så bra som det gjorde. En liten redogörelse kommer så småningom.

  SvaraRadera
 3. Hej M!
  Stort grattis till den osannolikt bra tiden med hänsyn till träningen innan.
  Idag ska jag börja träna med Runday (www.runday.se). Ska bli kul.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Tack Erik.
  Jag har också sneglat på Runday, men hittills är det ingen måndag som har fungerat för mig. Hoppas att du får en fin träningskväll!

  SvaraRadera
 5. Hej Morgan!
  Jag saknar en lite redogörelse av dina upplevelser från Stockholm Marathon.

  Du gjorde ett väldigt bra lopp med tanke på din träning och sub 3:10 tror jag att du klarar i Berlin. Det kommer att gå bra :-).

  MVH

  SvaraRadera
 6. Ja, den där redogörelsen... Den ligger i röret. Ska försöka få ut den imorgon. Efter jobbet. Eller efter den där studentmottagningen efter jobbet. Eller på torsdag.

  SvaraRadera
 7. En riktigt bra tid med tanke på din uppladdning. Kan du ta med dig den mentala styrkan till Berlin och därtill mer normala förberedelser så har du ju alla möjligheter att sätta nytt personligt rekord. Och det med besked.

  / Tobias

  SvaraRadera
 8. Ja, det vore ju mycket trevligt. Hoppas att vi båda då kan prestera toppresultat!

  SvaraRadera