fredag 15 april 2011

Löparens svarta hål

Det var en speciell dag idag. Byborna firade helgonet Elmo, bland annat genom att dansa och dricka stora mängder öl. Själv dansade jag inte. Jag har inte sprungit heller sedan jag kom till Holbox för snart tre dagar sedan.

Holbox betyder svart hål på mayaspråket. Det är också namnet på en ö inte långt från Cancun. På den norra sidan är det ganska långgrunda stränder, inte minst när det är lågvatten.


Ett inslag i dagens firande var att skolbarnen sprang ute i vattnet in mot byn från några kilometers avstånd. Jag undrade om det var öppet för deltagande, men fick bara skratt som svar.

Jag lever ett stillsamt semesterliv med få tankar på löpning. Idag har vi bara ätit, druckit, kört runt ön i en hyrd golfbil och badat. När vi åkt vidare från Holbox ska jag dock försöka få användning för de nedpackade löparskorna.

3 kommentarer:

  1. Fan, vad drygt det låter. Skönt för dig att du inte ska vara borta så länge. Usch för en kall Dos equis och lite pico de gallo i solen.

    SvaraRadera
  2. Jag har det oförskämt bra. Livets allvar känns långt borta. Mitt största problem i detta nu är inte större än en lätt förkylning. Vad gäller Dos Equis så har jag faktiskt tappat räkningen.

    SvaraRadera