tisdag 27 oktober 2009

376

Stockholm Marathon får en ny sträckning nästa år igen. Ändringarna blir större än sist när Fleminggatan-S:t Eriksgatan ströks till förmån för Vasagatan-Torsgatan. Tidigare har man kunnat prata om första och andra varvet som Gärdetvarvet och Djurgårdsvarvet. Nu blir det istället först korta varvet och sedan lååånga varvet (med all löpning på Gärdet och Djurgården i en följd!).

Anledningarna till dessa banändringar är förstås att få plats med fler löpare (20 000 istället för 18 500) och inte minst att få in mer stålar. En startplats kostar 795 kronor, så bara i anmälningsavgifter ökar intäkterna med 1 192 500 kronor medan kostnaderna ökar endast marginellt. Och de riktigt stora pengarna spenderar ju löparna och deras anhöriga på annat, vilket staden och det lokala näringslivet kan glädjas åt.

Spontant har jag inga problem med det här. Loppet är i allt väsentligt fortfarande detsamma. Men någon gång i framtiden kommer man kanske till en punkt där kvalitet (och tradition) bör prioriteras framför kvantitet. Eller vill vi att Stockholm Marathon ska tävla med Göteborgsvarvet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar