söndag 5 juni 2011

7 år som maratonlöpare idag

För precis 7 år sedan sprang jag mitt första maratonlopp. Fast sprang och sprang — jag blev trött och gick en del av sträckan, så jag bestämde mig för att göra om det året efter och springa hela vägen. Sedan var det plötsligt en årlig tradition. Nu har jag fullföljt Stockholm Marathon åtta år i rad.

Ur skokartongen: 1,2 kg medaljer med Stockholmsmotiv. Fina!

Under årets upplaga av Stockholm Marathon kom jag på mig själv med att tänka att jag skulle springa loppet två gånger till. Självklart skulle det vara snyggt med 10 lopp i direkt följd, men jag kan inte komma på någon anledning till varför jag skulle sluta efter det.

Medaljernas baksidor. Jag tycker att bara 2008 och 2010 får godkänt.

Utöver deltagandet i Stockholm Marathon så har jag också sprungit två maratonlopp i New York. Det här är mina samlade maratonresultat i kronologisk ordning:

Stockholm Marathon 2004 04.23.43
Stockholm Marathon 2005 03.57.26
Stockholm Marathon 2006 03.49.02
New York City Marathon 2006 03.48.32
Stockholm Marathon 2007 04.19.18
Stockholm Marathon 2008 03.45.21
Stockholm Marathon 2009 03.54.54
Stockholm Marathon 2010 03.24.33
New York City Marathon 2010 03.19.29
Stockholm Marathon 2011 03.32.19
Tio maratonlopp på 7 år. Om allt går som jag vill så har jag sprungit fem maror till om exakt ett och ett halvt år. Det låter helt galet, men jag är redan anmäld till tre av dem och hoppas på att bli tilldelad startplats i ytterligare två. Det gäller att passa på medan man kan.

12 kommentarer:

  1. Hej!
    Grattis! 10 maratonlopp är lite av en milstolpe :-).

    Snyggt med alla medaljer men varför ligger medaljerna i en skokartong? Ska du inte ta fram medaljerna och lägga dom i bokhyllan :-).

    MVH

    SvaraRadera
  2. Ytterligare en milstolpe avklarad, men mängder av milstolpar kvar! :-)

    Jag har tidigare skrivit att när jag bor större eller får ett eget kontor så ska mina medaljer få en mer framträdande placering.

    SvaraRadera
  3. Bra!
    Mina medaljer ligger i bokhyllan i vardagsrummet dock är de inte riktigt lika många som du har men ändå... Det är "bara" fem från stockholm, en från Berlin, en från New York och en från Åland :-).

    Lite erfarna kan vi ändå säga att vi är :-).

    SvaraRadera
  4. Ojojoj, jag har verkligen kilovis med metall i skokartongen. Ur minnet: Åtta från Midnattsloppet, fem från Göteborgsvarvet, sex från Hässelbyloppet (borde vara sju), sex från S:t Eriksloppet/Stockholm Halvmarathon, tre från Lidingöloppet, åtta från Sentrumsløpet (plus en femårsmedalj), två från New York City Marathon (och minst en till från New York) och kanske så många som tre från Kungsholmen Runt.

    SvaraRadera
  5. Efterlyser följande: en tävlingskalender på nätet med sökbar information om medaljens vikt. I jämförelse med er ligger jag i lä och känner mig smått nyfödd. Det blir till att med ljus o lykta leta lopp där arrangörerna är extra frikostiga vad gäller extra järn efter målgång. 12 medaljer sedan hösten 2009, kanske läge att dubbla insatsen under återstående del av 2011.. :-)
    Jag är smått chockad över hur många lopp du har sprungit Morgan. När kommer en redogörelse för samtliga starter? :-)

    SvaraRadera
  6. Det verkar som att tyngden och storleken på medaljen ofta står i direkt relation till längden på loppet. Jag glömde några medaljer i uppräkningen, men fler än ett dussin per år har det nog inte blivit.
    En sammanställning av mina tidigare lopp finns på ett par gamla trasiga datorer, men jag har också filat på en ny sammanställning för bloggen. Vi får se om den blir färdig någon gång.

    SvaraRadera
  7. Fantastiskt! Och du har helt rätt i att man ska passa på så länge man kan! :-)
    Jag har aldrig vägt mitt "skrot" men jag vet så mycket att det tar en väldans massa plats och gillar damm. ;-)

    SvaraRadera
  8. Men Ingmarie, i ditt fall handlar det ju inte så mycket om skrot — du har ju samlat på dig lite mer exklusiv metall!

    SvaraRadera
  9. Det inger hopp när man läser tiderna där. Två hopp med sänkningar på nästan halvtimmen:)

    SvaraRadera
  10. Det ligger faktiskt inte så stora ansträngningar bakom just dessa två sänkningar, bara hyfsat kontinuerlig träning på en blygsam nivå. Om jag tar mig i kragen skulle jag nog kunna plocka ytterligare 20 minuter från den bästa tiden...

    SvaraRadera
  11. En något korkad fråga måhända, om inte annat förjävligt sen, är det äkta guld i Medaljerna? Bör ju vara lukrativt att vara mararonlöpare då

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte i de medaljer jag har samlat på mig. De som får guldmedaljer får väl oftast prispengar som är värda mer än själva medaljen.

      Radera