måndag 23 november 2009

349

Förkylningen är ett faktum. Än är det inte värre än att jag bara lutar mig tillbaka och tar det lugnt. De närmaste elva och en halv månaderna handlar ju ändå inte enbart om att snöra på sig dojjorna, trycka igång klockan och räkna kilometrar. Det finns andra typer av förberedelser och planering. Just nu är jag förstås alldeles för trött, och kvällen kommer inte att bli lång.

3 kommentarer:

 1. Ja. Det gjordes en gång en test där en samling människor fick kasta bollar i en basketkorg. Resultatet skrevs ner och sedan delades testpersonerna in i tre olika grupper.

  Den ena gruppen skulle fortsätta kasta bollar. Den andra gruppen skulle varje dag tänka på hur de kastade bollar. Den tredje gruppen skulle inte göra något alls.

  När alla samlades igen kunde var det bara en grupp som inte förbättrat sin skicklighet i bollkastning och det var den grupp som varken övat eller tänkt på saken sedan sist.

  Det vill säga: även att tänka på en fysisk uppgift ger praktiska resultat.

  Har du tur gäller det även med löpning. Om inte konditionsmässigt, så i alla fall tekniskt. Och det är ju inte det sämsta.

  SvaraRadera
 2. Har du någon källa du kan ange till det här mycket vetenskapliga testet?

  Men jag menade faktiskt inte att jag skulle bli en bättre löpare genom tankekraft, snarare att det finns en del andra saker att fixa med som kan anses ingå i det här projektet.

  SvaraRadera
 3. Ingen källa. Det var mycket länge sen jag hörde talas om det hela. Men jag bedömde det vid tillfället som trovärdigt, och inte minst trösterikt! Om man nu är praktiskt förhindrad att träna.

  Vad du än använder konvalescensen till, det ena behöver ju inte utesluta det andra.

  SvaraRadera